MECLİS KARAR ÖZETLERİ

03.11.2025 TARİHLERİNDEKİ, BELEDİYE OLAĞAN MECLİS OTURUMUNDA ALINAN KARAR ÖZETLERİ

 

 

 

62 Nolu Kararda: Belediyemiz Gelirler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gelirler Müdürlüğü Görev Çalışma Yönetmeliği Taslağı, Yusuf KALENDER ‘in red, Kemal DUMAN, Hasan Yücel ALPER ve Celalettin DELİBAŞ’ın çekimser oylarına karşılık, mevcudun oy çokluğu ile kabul edildi.

 

63 Nolu Kararda: Belediye Meclisimizin 01/10/2025 tarih ve 58 nolu kararı ile kurulan Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü’nün çalışma usul ve esaslarını içeren yönetmelik, mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

 

64 Nolu Kararda: Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik dijital farkındalık eğitimleri, seminerler, atölye çalışmaları ve bilinçlendirme programlarının düzenlenmesi, ilçemizde dijital güvenlik bilincinin artırılmasına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi ayrıca eğitim ve dijital okuryazarlık konularında, Belediyemize danışmanlık desteği verilmesi amacıyla; Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) ile Payas Belediyesi arasında yapılacak iş birliği protokolünü imzalamak, yürütmek ve gerekli işlemleri gerçekleştirmek üzere, Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN ‘a yetki verilmesi, mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

 

65 Nolu Kararda: Belediyemiz temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 (Bir) adet çöp toplama aracına ihtiyaç duyulduğundan; Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, Bakanlığın uygun gördüğü miktarda şartlı nakdi yardım talebinde bulunulmasına, Belediyemiz adına yardımla ilgili konularda Belediye Başkanı Bekir ALTAN ‘a yetki verilmesine, yardımın tarafımıza tahsisi yapıldığı takdirde, Belediye Başkanı veya görevlendireceği bir yetkili tarafından teslim alınmasına, alınan yardımın maksadı doğrultusunda kullanılmasına, yardımla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilen taahhütname ve protokol hükümlerinin yerine getirilmesine ve bakanlıkça istenen bütün bilgi ve belgelerin gönderilmesine, mevcudun oy birliği ile karar verildi.

 

66 Nolu Kararda: Belediyemizin %100 iştiraki olan Payas İmar İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne, satış personellerimizin araç ihtiyacı doğduğundan; ticari işlerde kullanmak üzere, binek araç alınması için, bankalardan kredi çekilmesi ve bu konudaki iş ve işlemlerin yürütülmesi için Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Bekri ALTAN ‘a yetki verilmesi, mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

 

 

67 Nolu Kararda: Yapım İşleri Şartlı Bağış Hesabı adı altında açılan 33970980-5047 No’lu hesaba, Ekim Ayı’nda yapılan, 34.327,00 TL’lik bağış, mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

 

 

68 Nolu Kararda: T.C. Ziraat Bankası Payas Şubesi nezdinde, Hayvan Barınağı Bağış /Hibe/ Destek Hesabı adı altında açılan 33970980-5052 No’lu hesaba, Ekim Ayı’nda yapılan toplam 15.800,00 TL’lik bağışlar, mevcudun oy birliği ile kabul edildi.